Βιογραφικό

Η Παρασκευή Παναγιώτου γεννήθηκε στην Εύβοια όπου ζει και εργάζεται. Μετά το Λύκειο παρακολούθησε μαθήματα εφαρμογής προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών και σεμινάρια διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων. Έκανε ελεύθερες σπουδές σχεδίου, σύνθεσης, χρώματος, ανατομίας και ιστορίας της τέχνης, στο τμήμα ζωγραφικής του Ευβοϊκού κέντρου Τεχνών με καθηγήτρια την Ευμορφία Γκίκα Ραχούτη.
Διδάσκει αισθητική αγωγή σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Χαλκίδα δίνοντας έμφαση σε εκπαιδευτικά παιχνίδια και κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά που στοχεύουν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Από το 2007 έχει παρουσιάσει έργα της σε ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς διοργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Το 2009 έλαβε μέρος στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Επιστήμης και στο συνέδριο ‘’Η τέχνη ως μητρική γλώσσα επικοινωνίας’’ που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Πάτρας από τη Zervas Art και το τμήμα UNESCO Αχαΐας. Το 2010 έλαβε μέρος στη 10η Διεθνή Μπιενάλε Miniature Art  στη Σερβία και τα έργα της εκθέτονται στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης “Trg  Kneza  Mihaila” .Το Σεπτέμβριο του 2010 έκανε ατομική έκθεση στην Κάρυστο Ευβοίας με θέμα ‘’ Πλημμυρίδα και Αμπωτης’’, και το Νοέμβριο του ίδιου έτους συμμετείχε στο art event ‘’Χρυσές Ευχές 2011’’ του επιμελητή Τέχνης Μιχαήλ Ρωμανού .Επίσης το 2010 συμμετείχε με το έργο της ΄΄Bridges’’ στην  Art Fair Istanbul 2010 με το project ‘’Wall of Peace’’
Είναι Γεν. γραμματέας του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών artEvia και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Καλλιτεχνών Mail Art IUOMA.